Домакински Уреди От Емаг С Над 10% Намаление На Цената

Домакински Уреди От Емаг С Над 10% Намаление На Цената
domakinski uredi

Здравейте,

Тук ще коментираме най-често използваните домакински уреди, това включва кухнята, холът, спалнята и банята.

Ще разгледаме стая по стая и какви уреди има за нея.

 

Бяла техника в нашето домакинство

 

Първо ще започнем с Кухнята

Най-важният уред в кухнята е готварската печка, тя е огнището на домът. На нея се приготвя храната, която ядем в домовете си. За това когато избираме печка е важно да си направим разумен избор, защото не забравяйте е Най-важна в кухнята.

Има различни видове печки като: малки печки на ток, електрически печки с керамичен плот, комбинирани готварски печки, печки за вграждане и други.

Pechka s Keramichen Plot ot emag

 

Хладилник за Съхранение на Храна

Хладилникът също е много важен удер в нашата кухня. Той съхранява за по.дълго време храната ни. При изборът му е важно да прецените обемът му и ако ръзполага със специални отделения за типове храни е много добре. Като отделение за свежи зеленчуци, за риба и други.

Hladilnitsi s edna vrata

 


 

Домакински уреди

Домакински уреди се нарича съвкупността от уреди и приспособления, които се използват в съвременния бит и домакинство.

Като синоним понякога се използва и терминът „бяла техника“, макар че той е само част от битовата техника.

Според размера техниката бива дребна, едра и за вграждане. Според предназначението се разделя на:

  • уреди за осигуряване на жилищен комфорт,
  • кухненски уреди,
  • уреди за битова хигиена,
  • уреди за лична хигиена.

Домакинската техника за създаване на жилищен комфорт е съвкупността от различни осветителни тела, отоплителни уреди (печки, радиатори, вентилаторни печки, електрически възглавници и одеяла), уреди за регулиране качеството на въздуха (вентилатори, климатици, аспиратори, абсорбатори, овлажнители на въздуха), сигнална техника и техника за сигурност на дома (електрически звънци, аларми) и други (например шевни машини).

Neten obemat (izmerva se v litri) na hladilnitsite se deli na

Кухненските битови уреди са широк клас разнообразни уреди, предназначени за съхраняване и приготовление на храна, както и свързани с това дейности. Най-голяма част от тях заемат готварските електроуреди, например: котлони, готварски плочи, печки, микровълнови печки, фурни, домашни хлебопекарни, грилове, барбекюта, фритюрници, тостери, гофретници, електрически тенджери, термокани, сокоизстисквачки, месомелачки, кафемелачки, кафеварки, блендери, миксери, пасатори, кухненски роботи, електрически везни). Сред другите кухненски уреди са хладилниците, фризерите, съдомиялните машини, нагревателите за течаща вода, бързоварите.

Сред уредите за битова и лична хигиена могат да се изброят перални, сушилни, прахосмукачки, бойлери, сешоари и маши за коса, машинки за бръснене и подстригване, епилатори, електрически четки за зъби, ютии, електро масажори, електрически вани и ванички за крака.

Съществуват тенденции битовите електроуреди да се окрупняват и съчетават откъм функционалности (т.нар. кухненски роботи), както и с вграждането на електроника в тях да става възможно управлението им от разстояние и в компютърна мрежа, и то по оптимален енергоспестяващ начин. Концепцията за автоматизацията на дома е известна още под имена като „е-дом“, „цифров дом“, „умна къща“, „домотика“ (от лат. domus – къща, дом, и англ. robotics – роботика).